Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 -

Εκατοντάδες μπαλόνια και αμπούλες με αέριο γέλιου κατασχέθηκαν στην ΚρήτηΈνας 63χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Κρήτη για το συγκεκριμένο επικίνδυνο προϊόν διασκέδασης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του ΑΤ Χερσονήσου, στο Ηράκλειο, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 63χρονου όπου διαπιστώθηκε ότι κατείχε και διέθετε προς πώληση φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια, τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 675 αμπούλες με αέριο γέλιου, πέντε μεταλλικά φιαλίδια και 910 μπαλόνια.

Το συγκεκριμένο, επικίνδυνο για την υγεία, προϊόν διατίθεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές για περαιτέρω διασκέδαση κυρίως των νέων. Η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο και δράσεις σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.