Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ



Εισβολή στα γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη του «Ρουβίκωνα» και ακόμη δύο συλλογικότητων.

Αιτία για την εισβολή αποτέλεσε, όπως υποστηρίζουν σε κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποτέλεσε η απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στο κτίριο της εταιρείας και αναζητούσαν τους υπεύθυνους για εξηγήσεις.

«Σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου, βρεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Metro AEBE στη Μεταμόρφωση αναζητώντας τους ιθύνοντες της εταιρείας. Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου My Market», αναφ. Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε “θα δούμε” αν έχει δουλειά», ανέφεραν στο κείμενο που ανήρτησαν.