Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στον Προμαχώνα: Είμαστε χωρίς λεφτά, καύσιμα και φαγητό



Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί οδηγοί φορτηγών αλλά και έμποροι είναι εγκλωβισμένοι στην Προμαχώνα, λόγο των κινητοποιήσεων των αγροτών .

Περίπου 150 οχήματα έχουν καθηλωθεί στη βουλγαρική πλευρά, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, ενώ κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τους οδηγούς που παραμένουν εκεί.

"Κινδυνεύει η ζωή μας! Είμαστε νηστικοί, μας τελείωσαν τα χρήματα, δεν έχουμε καύσιμα για να ζεστάνουμε τα αυτοκίνητά μας, στους 3 βαθμούς Κελσίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς τους οδηγούς, ο Αριστόδημος Καραμπάς, μιλώντας στο Mega.

"Εχουμε 5 αρρώστους με 40 πυρετό. Ψάχναμε να τους βρούμε φάρμακα", πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας τους αγρότες να τους επιτρέψουν να περάσουν. "Παίζονται οι ζωές μας. Καταστρέφονται νωπά προϊόντα και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Θέλουν να μας καταστρέψουν οι αγρότες;", πρόσθεσε και σημείωσε κυνικά "Εδώ πρέπει να είσαι ή πεθαμένος, ή αγελάδα για να περάσεις τα σύνορα", αναφερόμενος στο γεγονός ότι επιτρέπεται η διέλευση σε νεκροφόρες που πηγαίνουν στη  Βουλγαρία για αποτέφρωση νεκρών και σε οχήματα που μεταφέρουν ζώα.