Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έγκλημα στο Σοφικό: Οι αντιφάσεις που πρόδωσαν τον δολοφόνο



Θυμίζει ταινία τρόμου η υπόθεση δολοφονίας που αποκαλύφθηκε στο Σοφικό Κορινθίας, με δράστη έναν ηλικιωμένο ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του χτυπώντας την με σφυρί, την έθαψε κρυφά στο κοιμητήριο της περιοχής και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης ηλικίας 70 χρόνων παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατοικούσε με την γυναίκα του στην Αθήνα και δήλωσε την εξαφάνισή της κάτω από συνθήκες που, όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν προανάκριση, αλλά κάτι δεν «κολλούσε» στα όσα κατέθεσε ο 70χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γείτονες του ζευγαριού, ο 70χρονος Β.Π συνταξιούχος ταξιτζής, ήταν ιδιόρρυθμος και συχνά πυκνά τσακωνόταν με την γυναίκα του. 

Δεν του άρεσε η επικοινωνία και έτσι δεν είχε πολλές κοινωνικές επαφές με τους γείτονές του ενώ σχεδόν ποτέ δεν εμφανιζόταν με την γυναίκα του η οποία έμενε στο σπίτι.

Η μόνιμη κατοικία του ζευγαριού, βρίσκεται στην Αθήνα, στην Νέα Ιωνία όπου μένουν και τα δύο τους παιδιά και μάλιστα ο ένας γιος του είναι οδηγός ταξί. 

Η επιλογή της αγοράς του εξοχικού ήταν του 70χρονου συζυγοκτόνου αφού ήθελε ένα μέρος ήσυχο ώστε να περάσει τα γεράματα του.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο δράστης είχε αγοράσει και τον οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο του χωριού, μιας και όπως ανέφερε στους γείτονες του, ήθελε ότι όταν θα πεθάνει ήθελε να μείνει για πάντα εκεί.

Σε αυτόν τον οικογενειακό τάφο έθαψε και την σύζυγο του αφού πρώτα την σκότωσε με ένα σφυρί χτυπώντας την στο κεφάλι. 

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού της Κορίνθου δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί μέχρις ότου αντίκρισαν την αστυνομία στο νεκροταφείο τους, η οποία τους απαγόρευσε την είσοδο.

Ένας γείτονας, ο οποίος διατηρεί και μαγαζί στην περιοχή, είχε πελάτη τον 70χρονο δολοφόνο και μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας φαινόταν ήσυχος και επισκεπτόταν δυο και τρεις φορές τον χρόνο την εξοχική του κατοικία. Την γυναίκα του δράστη, δηλαδή το θύμα, δεν την γνώριζε και έμαθε ότι την σκότωσε και την έβαλε στο τάφο τυλιγμένη μέσα σε νάιλον. 

Ο 70χρονος δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ με την γυναίκα του και συνήθιζε να πηγαίνει με τα πόδια, βόλτα μέχρι το χωριό και μάλιστα δεν καθόταν ποτέ σε μαγαζί ούτε καν στο καφενείο καθώς ήταν σφιχτός με τα χρήματα. 

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι τρέχει με τον 70χρονο όταν τον έπιασαν να πέφτει σε αντιφάσεις μόλις εκείνος δήλωσε την εξαφάνιση της στο τμήμα της Νέας Ιωνίας. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συζυγοκτόνος, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες καθώς στην κατάθεση του, είχε δήλωση ότι η γυναίκα έφυγε μετά από καβγά που είχαν ενώ οι αστυνομικοί έμαθαν από έναν άλλο μάρτυρα, ότι ο δράστης έδωσε σε εκείνον διαφορετική ημερομηνία εξαφάνισης από ότι είχε δηλώσει και αυτό κίνησε τις υποψίες των ανδρών της αστυνομίας.

Έτσι η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει και στην εξοχική κατοικία του ζευγαριού όπου μετά από έρευνες εντόπισε μια καρέκλα με αίματα και διάφορα ματωμένα αντικείμενα.

Ο συζυγοκτόνος, μετά και από τα αδιάσειστα στοιχεία της έρευνας της αστυνομίας, δεν άντεξε στους ισχυρισμούς του και ομολόγησε το έγκλημα του, υποδεικνύοντας τον τόπο ταφής της γυναίκας του και παραδίδοντας το φονικό όπλο, που ήταν ένα σφυρί.