Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Εγκλημα στο Ψυχικό: Ο ρόλος δικηγόρου στη δολοφονία του φαρμακοποιού



Νέα στοιχεία για τα κίνητρα της δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού στο Ψυχικό έδωσε ο 51χρονος κατηγορούμενος αρχιτέκτονας.

Στην απολογία του στον Εισαγγελέα ο θύτης, που φέρεται να είχε δανειστεί από το θύμα 300.000 ευρώ για λογαριασμό γνωστού δικηγόρου που είναι έγκλειστος τις φυλακές, υποστήριξε ότι η αδυναμία του να επιστρέψει τα χρήματα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έπληξε την κατασκευαστική του εταιρεία, είχε αποτέλεσμα να χάσει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο στη Γλυφάδα. Το σπίτι πέρασε στην κυριότητα του φαρμακοποιού.

Ο αρχιτέκτονας θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο καθώς έχασε περιουσιακό του στοιχεία για ένα δάνειο που πήρε για το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας και σε μια στιγμή αγανάκτησης έστησε καρτέρι στο φαρμακοποιό, σήκωσε το περίστροφο και με πέντε σφαίρες τον σκότωσε.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς μετάνιωσε και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει όμως δεν είχε το κουράγιο.

Ο συνήγορος του Πέτρος Πανταζής είπε ότι ο πελάτης του δολοφόνησε τον φαρμακοποιό με ένα περίστροφο που προμηθεύτηκε από τρίτο πρόσωπο και μάλιστα επειδή δεν είχε χρήματα αντάλλαξε ένα κειμήλιο του 19ου αιώνα για να πάρει το όπλο.