Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

eetaa.gr, Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2016: Τα προσωρινά αποτελέσματα δείχνουν αύξηση των δικαιούχων



Ανακοινώθηκαν χθες τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” της ΕΕΤΑΑ, ενώ σε μία εβδομάδα (στις 24/8) θα ανακοινωθούν και οι τελικοί δικαιούχοι.

Δείτε ΕΔΩ τα προσωρινά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο (αρχικός) προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 175 εκατ. Ευρώ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 110.000 τελικούς δικαιούχους θα λάβουν voucher περί τους 81.000.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τα στοιχεία των αιτήσεων προκύπτει ότι προκειμένουν να συμπεριληφθούν  στο σύνολο τους τόσο τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας όσο και αυτά που περιλαμβάνουν πρόσωπα με αναπηρία, όπως έχουν δεσμευθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί (Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας), ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 83 έως 85.000 δικαιούχους, ωστόσο ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός στις 24 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ουσία γίνεται γνωστό ποιοι απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε γιατί είχαν ελλιπη δικαιολογητικά. Οι συγκεκριμένοι αιτούντες έχουν το δικαίωμα ένστασης έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο σύστημα

–  οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους.

–  η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Δηλαδή, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ χωρίς να χάνει το voucher.