Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δύσκολες ώρες για τον Πύρρο Δήμα



Μια δύσκολη περίοδο διανύει ο Πύρρος Δήμας ο οποίος εξομολογήθηκε πως έχασε τον φίλο και κουμπάρο του από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, δύο χρόνια έχουν περάσει που έφυγε από την ζωή η γυναίκα του Πύρρου Δήμα, Αναστασία.

Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και αποκάλυψε το τραγικό αυτό γεγονός ενώ μέσα σε όλα αναφέρθηκε και στο εμβόλιο που θα κάνει.

Ο Πύρρος Δήμας είπε χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν “μάχη” με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν “αδερφό”, κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο Πύρρος Δήμας δήλωσε: «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί.

Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

 

 

Πύρρος Δήμας

 

Συγκινεί ο Πύρρος Δήμας για την σύζυγό του που «έφυγε» από τη ζωή - «Νομίζω ότι θα τη δω μπροστά μου»

Ο Πύρρος Δήμας πρόκειται να δώσει μία πραγματικά συγκινητική συνέντευξη για τη σύζυγό του που «έφυγε» από τη ζωή στην ΕΡΤ, με τον ίδιο να παραδέχεται πως σκέφτεται μόνο τις ωραίες στιγμές ωστόσο μερικές φορές νομίζει ότι θα τη δει μπροστά του.

Ο Πύρρος Δήμας καλεσμένος της Έλενας Κατρίτση, περιγράφει «Προσωπικά» μια ζωή γεμάτη θριάμβους, επιτυχίες, αποθέωση αλλά και αγωνίες, απογοητεύσεις και μεγάλες απώλειες. Ειλικρινής, αυθόρμητος και συναισθηματικός, ξαναζεί εικόνες που ξεχώρισε, στιγμές που τον καθόρισαν και μιλά για τους ανθρώπους χάρη στους οποίους έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Θυμάται τον πατέρα του, Βίκτωρα, που τον στήριζε σε κάθε του απόφαση: «Ήταν πάντα δίπλα μου. Μου έστελνε το γραμματάκι του κάθε μήνα, τη σοκολάτα του, γλυκά, καραμέλες… Είχα αγώνα στην Κορυτσά; Ερχόταν και προσπαθούσε να βρει το καλύτερο κρέας, την καλύτερη μπριζόλα. Να φάει το παιδί που κάνει πρωταθλητισμό… Στα όνειρά μου ήταν πάντα δίπλα. Και όταν του είπα «κοίταξε να δεις, θα στείλω τον Οδυσσέα στην Ελλάδα πρώτα και μετά θα φύγω κι εγώ. Μπορεί να γίνει οτιδήποτε με εσάς εδώ». Εκείνος μου απάντησε: «Να μην σας νοιάζει, να φύγετε! Εκείνο το τρίμηνο δεν κοιμόμουν. Πεταγόμουν στον ύπνο μου».