Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Δραχμή ζητούσαν 5 υπουργοί και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2015Πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο ίδιος όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, και συνολικά περίπου 35 βουλευτές ζητούσαν επιστροφή στην δραχμή το 2015, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόταση για Grexit τέθηκε σε σειρά συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς και του Υπουργικού Συμβουλίου το πρώτο οκτάμηνο του 2015.

Μάλιστα, όπως είπε, τον Απρίλιο τροπολογία τους για διακοπή της εξυπηρέτησης του χρέους και να διαμορφωθεί μία πρόταση εξόδου από το ευρώ, ως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο, σχεδόν απέσπασε πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορρίπτονταν σταθερά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Και ο Βαρουφάκης είχε σφοδρή αντίδραση στο ενδεχόμενο, στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, επιστροφής στο εθνικό νόμισμα», είπε.