Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

δραχμή



2002: Κομβική χρονιά για την Ελλλάδα

Ο φοίνικας, η δραχμή και το ευρώ είναι τα τρία νομίσματα (νομισματικές μονάδες), που κυκλοφόρησαν διαδοχικά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.



Δραχμή ζητούσαν 5 υπουργοί και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο ίδιος όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, και συνολικά περίπου 35 βουλευτές ζητούσαν επιστροφή στην δραχμή το 2015, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Στρατούλης.



Τι κάναμε παλιά και τι μπορούσαμε να αγοράσουμε με ένα χιλιάρικο στην τσέπη;

Εχουν αλλάξει οι εποχές, αυτό είναι το σίγουρο. Και η έλευση του ευρώ στη ζωή μας, μας άλλαξε και τις συνήθειες. Αναγκαστικά θα πει κάποιος, αφού η αγοραστική αξία δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της δεκαετίας του '80, ακόμα και του '90...

Ενα ερώτημα που μπορεί κάλλιστα να αντικατοπτρίσει την κατάσταση είναι το εξής: "Τι μπορούσα να πάρω τότε με ένα χιλιάρικο;"...



Bank of America: Πόσο θα υποτιμάτο η δραχμή έναντι του ευρώ αν γυρίζαμε σε εθνικά νομίσματα

Αν διαλυόταν σήμερα η Ευρωζώνη και υπήρχε επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.



Βαρουφάκης: Να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή και περισσότερο το κλείσιμο της αξιολόγησης

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση αλλά απλώς μια καθυστέρηση, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη παραδεχθεί ότι θα τα δεχθεί όλα, εξέφρασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Λοβέρδος: «Ρίχνει «καρφιά» εναντίον Παπαδημητρίου για τον διορισμό ατόμου υπέρ της δραχμής»

Την αντίδραση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτή και πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε ο διορισμός συγκεκριμένου ατόμου ως επικεφαλής επιτροπής από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.