Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δολοφονία Γραικού: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τον φόνο του



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Η σορός του Γραικού εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, ο κατηγορούμενος , όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος στη διάρκεια καβγά που προηγήθηκε μεταξύ τους.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι επρόκειτο περί ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συμπλοκής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την τετράωρη απολογία του, ο ίδιος επανέλαβε ότι ουδεμία οικονομική διαφορά είχε με το θύμα, επιβεβαιώνοντας πάντως ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους που αφορούσε την αγοροπωλησία ζώων.

 

«Θεώρησε ότι ήταν "ριγμένος" και ήρθε στους στάβλους να μου ζητήσει το λόγο» φαίνεται να ανέφερε περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη του κτηνοτρόφου. Όταν διαπίστωσε το θάνατό του, φέρεται να απολογήθηκε ότι πανικοβλήθηκε, οπότε αποφάσισε να ενταφιάσει τη σορό του 59χρονου όπως επίσης και το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του όμως, δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

 

Στο μεταξύ καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας τους ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του άτυχου κτηνοτρόφου από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης. Ένταση επικράτησε όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο δικαστικό μέγαρο, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μέσα κι έξω από το κτήριο δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων οι αστυνομικοί μετήγαγαν τον κατηγορούμενο έμπορο κρεάτων στο γραφείο της ανακρίτριας από πλαϊνή είσοδο ενώ το ίδιο συνέβη και κατά την αποχώρησή του.

 

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.