Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 -

Το ΔΝΤ ζητά νέες μεταρρυθμίσεις και μετά την έξοδοΜπορεί η έξοδος στο μυαλό κάποιον να μην περιελάμβανε νέες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, έρχονται νέα καμπανάκια από το ΔΝΤ στην Αθήνα ενόψει Αυγούστου.

Το Ταμείο, σε πρόσφατη έκθεσή του τονίζει ότι η χώρα όχι μόνο πρέπει να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να προχωρήσει και σε νέες.

Ως τέτοιες περιγράφει μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ επιθυμεί η Ελλάδα να διατηρήσει τις αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Παράλληλα, το ΔΝΤ τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι μεταρρυθμίσεις στις ομαδικές απολύσεις, ώστε η Ελλάδα να συμβαδίζει με τις καλύτερες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επιμένει δε, στην απελευθέρωση των ορισμένων επαγγελμάτων, όπως μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.α., την απελευθέρωση της αγοράς οικοδομικών υλικών αλλά και στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, με άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Μεταξύ άλλων, το Ταμείο επιθυμεί και την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης νέων επενδύσεων, και σε αυτό το πλαίσιο ζητεί την οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες.