Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δημόσιο: Ποιοι έχουν προβάδισμα με το νέο σύστημα προαγωγών



Προωθημένη βαθμολογική ανέλιξη για κατόχους μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών τίτλων σπουδών συμπεριλαμβάνει το νέο σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο.

Προτεραιότητα δίδεται επίσης και στους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται κατά έξι χρόνια για τους κατόχους διδακτορικού και κατά δύο χρόνια για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Για όσους υπαλλήλους διαθέτουν και τα δύο, λαμβάνεται υπ' όψιν μόνο το διδακτορικό.

Όσοι διαθέτουν πάνω από ένα μεταπτυχιακό, η βαθμολογική εξέλιξή τους μειώνεται κατά ένα επιπλέον έτος για κάθε τίτλο πέραν του ενός. Για τη βαθμολογική κατάταξη και προαγωγή των υπαλλήλων δεν απαιτείται πλέον η προηγούμενη αναγνώριση συνάφειας του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού, αλλά αρκεί και απαιτείται η κατάθεση των σχετικών τίτλων ή διπλωμάτων στην υπηρεσία με αίτηση του υπαλλήλου.

Για όλους τους υπαλλήλους, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, προβλέπεται παραμονή στον εισαγωγικό βαθμό για δύο χρόνια, ανεξάρτητα από το εάν στο διάστημα αυτό αποκτήσουν πρόσθετα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή αποφοιτήριο δημόσιου ΙΕΚ). Η διετία αυτή αποτελεί και δοκιμαστική υπηρεσία για όλους τους υπαλλήλους (πλην των αποφοίτων ΕΣΔΔΑ).

Bάσει της σχετικής εγκυκλίου, μετά τη διετία, ο απαιτούμενος χρόνος για την προαγωγή είναι (ανά εκπαιδευτική κατηγορία):

•ΠΕ: από τον Γ’ στον B’ 5 έτη, από τον Β’ στον Α’ 6 έτη και 13 έτη παραμονή στον καταληκτικό βαθμό Α’

•ΤΕ: από τον Γ’ στον Β’ και από τον Β’ στον Α’ ύστερα από 6 έτη και 14 έτη παραμονή στον βαθμό Α’

•ΔΕ: από τον Γ’ στον Β’ ύστερα από 8 έτη, από τον Β’ στον Α’ έπειτα από 6 έτη και 16 έτη παραμονή στον βαθμό Α’

•ΥΕ: από τον Δ’ στον Γ’ ύστερα από 10 έτη, από τον Γ’ στον Β’ έπειτα από άλλα 10 έτη και 22 χρόνια στον Β’ (καταληκτικός βαθμός).

Σημειώνεται ότι, εφόσον ο χρόνος της διαθεσιμότητας υπολογίζεται πλέον ως χρόνος προϋπηρεσίας, λαμβάνεται υπ' όψιν στη βαθμολογική εξέλιξη.

Ο βαθμός έχει αποσυνδεθεί από τον μισθό των υπαλλήλων, όμως υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο ο μισθός συνδέθηκε (μέσω της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης) με την αξιολόγηση.