Τρίτη 07 Απριλίου 2020 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 7. Απριλίου 2020

Δήμος Πειραιά: Κατ' αρχήν «ναι» στο master plan του ΟΛΠΤο «Master Plan» του ΟΛΠ αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, κατά την εισήγησή του, τάχθηκε κατ΄ αρχήν υπέρ του σχεδίου, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του λιμανιού και του Πειραιά, ευρύτερα.

Ο ίδιος, επίσης, χαιρέτισε τον στρατηγικό στόχο της ΟΛΠ Α.Ε., καθώς και τις προοπτικές νέων επενδύσεων, προκειμένου ο Πειραιάς να καταστεί λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως η δημοτική αρχή «βλέπει» θετικά την προοπτική κατασκευής τεσσάρων υπερσύγχρονων ξενοδοχείων, καθώς αναγνώρισε την έλλειψη αντίστοιχων μονάδων.

Ωστόσο, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στο ζήτημα του ύψους των κτιρίων, αντιπροτείνοντας τουλάχιστον για το τμήμα του λιμανιού να υπάρξει συμμόρφωση με τα ύψη που προβλέπονται από τον πολεοδομικό κανονισμό του δήμου. Στόχο, όπως εξήγησε, αποτελεί η προσπάθεια επίτευξης μίας αρμονίας ανάμεσα σε λιμενικές εγκαταστάσεις, κτήρια και περιβάλλον.

Ένα ακόμα σημείο διαφωνίας έγκειται στις πολεοδομικές αλλαγές, οι οποίες αποσκοπούν στην κατασκευή εμπορευματικού κέντρο εντός του λιμένα. «Θα λειτουργήσει ως περιχαρακωμένη εμπορική αγορά, σε βάρος της υπάρχουσας αγοράς εντός του δήμου» εξήγησε, χαρακτηριστικά.