Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δήμαρχος Δωδώνης: Να αναθεωρηθεί η απόφαση για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία



Την αναθεώρηση την απόφασης για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία ζητά  ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέξης, προσθέτοντας ότι το βάρος για όσους θέλουν να διέλθουν είναι δυσβάστακτο. Παράλληλα καλώντας τους βουλευτές του Νομού να αντιδράσουν άμεσα στα νέα δεδομένα. Το βάρος για όσους θέλουν να διέλθουν είναι δυσβάσταχτο.

Πιο συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο δήμαρχος Δωδώνης επισημαίνει τα εξής:

«Ο Δήμος μας είναι ένας από τους λίγους που από τα διοικητικά του όρια διέρχονται οι δύο μεγάλοι οδικοί άξονες, της Ιόνιας και της Εγνατίας Οδού.

Οι δρόμοι φέρνουν επισκέπτες, φέρνουν κι ανάπτυξη.

Όμως με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, φοβούμαστε πως δεν θα επιτευχθεί κανένα από τα δύο.

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες είναι σε λειτουργία τα διόδια της Ιόνιας Οδού, στο Τέροβο. Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για ένα έργο παραχώρησης και για αποφάσεις ειλημμένες.

Θεωρούμε όμως ότι είναι έξω από κάθε λογική η τεράστια αύξηση που έρχεται στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Η απόφαση που ελήφθη εκτοξεύει το αντίτιμο στο σταθμό της Τύριας στα 3,42 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό.

Ο Δήμος μας είχε την τύχη να διέρχονται από την περιοχή του οι δύο μεγάλοι οδικοί άξονες της περιοχής. Σήμερα έχει την ατυχία να φιλοξενεί δύο σταθμούς διοδίων στα διοικητικά του όρια, έναν για τον κάθε δρόμο..

Το βάρος για όσους θέλουν να διέλθουν είναι δυσβάσταχτο. Θεωρούμε ότι η απόφαση για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία θα πρέπει να αναθεωρηθεί και καλούμε τους βουλευτές του Νομού να αντιδράσουν άμεσα στα νέα δεδομένα».