Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Διάσωση 13χρονου από λιμενικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην ΚρήτηΈπεσε στα νερά του λιμανιού ο λιμενικός στο Ηράκλειο για να σώσει ένα 13χρονο παιδί. Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ένα 13χρονο αγόρι έπεσε στο νερό χωρίς να γνωρίζει κολύμπι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης, που βρίσκονταν στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, μόλις άκουσε το συμβάν έτρεξε να βοηθήσει. Χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε και κατάφερε να βγάλει σώο το 13χρονο παιδί.

Αν και αρχικά ο πατέρας του παιδιού που βρισκόταν στην προβλήτα ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν κινδυνεύει και ότι γνωρίζει κολύμπι, ο έμπειρος λιμενικός κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πριν καλά καλά΄ο πατέρας πει φέρτε μια βάρκα να το βγάλουμε έξω ο Γιώργος Σφακιανάκης έπεσε με τα ρούχα στη θάλασσα και με σωσίβιο που έδωσε στον 13χρονο κατάφερε να τον βγάλει έξω.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, κύριο μέλημα του ήταν να μην αγχωθεί το παιδί.

Ο πατέρας του παιδιού μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας τους ευχαρίστησε προσωπικά τον κ Σφακιανάκη αλλά και τον λιμενάρχη Ηρακλείου.