Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διαψεύδει ο Βίτσας τα περί δημιουργίας δεύτερου κέντρου υποδοχής στη Λέσβο



Σε κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας που κυκλοφορεί περί δημιουργίας δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία κυκλοφορεί κακόβουλα σχετικά με δήθεν πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο. Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί δεύτερο ΚΥΤ σε κανένα από τα νησιά μας. Αυτή είναι η πάγια, διαχρονική και αμετάκλητη πολιτική μας απόφαση».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός διευκρινίζει «προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς ορισμένους που διαδίδουν ανάλογα χονδροειδή ψεύδη, θεωρώντας πως θα ωφεληθούν πολιτικά ενόψει των τοπικών εκλογών, ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί αδίκημα που διώκεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας».

Σχετικά με την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί το ΚΥΤ Μόριας ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρει ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και εξηγεί ότι η καθυστέρηση που υπήρξε σχετίζεται «με την απόφασή μας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιοχής και μεγαλύτερο πληθυσμό. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσία σε όλους τους κατοίκους, ανεξαιρέτως».

Ο υπουργός καταλήγει λέγοντας ότι «οι επιλογές μας αντανακλούν τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού του λαού μας και ειδικά του λαού της Λέσβου που έχει προσφέρει τόσα πολλά» και συμπληρώνει: «Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε ανενόχλητους όσους με ψεύδη κηρύσσουν την ξενοφοβία, το μίσος και τη μισαλλοδοξία».