Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

βιτσας



Διαψεύδει ο Βίτσας τα περί δημιουργίας δεύτερου κέντρου υποδοχής στη Λέσβο

Σε κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας που κυκλοφορεί περί δημιουργίας δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με ανακοίνωσή του.



«Μικρές οι προσφυγικές ροές στον Έβρο»

Για τις προσφυγικές ροές που είναι μειωμένες το τελευταίο διάστημα στα νησιά και στον Έβρο έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σήμερα και αύριο πραγματοποιεί περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο κ. Βίτσας θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Δράμα και την Καβάλα.



Βίτσας: Ανάγκη νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων

Η ανάγκη για πλήρη και διαρκή εφαρμογή της «Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας», με στόχο τον μηδενισμό των ροών, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, κατά τη διάρκεια της 69ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Γενεύη.



''Πρέπει να επιτεθούμε όταν σηκώνει κεφάλι το ναζιστικό μόρφωμα''δήλωσε ο Βίτσας

«Είμαστε στη φάση που δημιουργούμε μια νέα Ελλάδα.



Βίτσας: Oριακή η κατάσταση σε Λέσβο, Σάμο, Χίο - Προσπαθούμε για αποσυμφόρηση

«Έχει δημιουργηθεί μία οριακή κατάσταση κατά κύριο λόγο στη Λέσβο στη Σάμο και στη Χίο, η οποία απαιτεί λύσεις. Η λύση είναι η αποσυμφόρηση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην κατάσταση που υπάρχει στις δομές φιλοξενίας στα νησιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.



Βίτσας για προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της με το παραπάνω

Την ανάγκη για εξεύρεση συλλογικών λύσεων και απαντήσεων στην κοινή πρόκληση που αντιπροσωπεύει για την Ευρώπη το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας κατά την παρέμβαση του στην υπουργική διάσκεψη για την ασφάλεια και τη μετανάστευση που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο στη Βιέννη.