Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Αν δεν είχε το σίδερο θα σκοτωνόμουν»: Επιβάτης περιγράφει τις δραματικές στιγμές του τροχαίου με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης



«Αν δεν είχε το σίδερο θα σκοτωνόμουν, θα έβγαινα έξω από το τζάμι», λέει τραυματίας του τροχαίου με ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Από το κρεβάτι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όπου παραμένει για εξετάσεις, φορώντας ένα κολάρο στο λαιμό και έχοντας τραύματα στο σώμα, γυναίκα επιβάτης του ΚΤΕΛ αναφέρει στο seleo.gr: «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Όπως οδηγούσε άφησε το τιμόνι και έμεινε εκεί. Έχασε τις αισθήσεις του. Δεν κατάλαβα τίποτα, καθόμουν με μία άλλη κυρία που είναι πιο σοβαρά. Γονάτισα για να μην πάθω τίποτα, φωνάξαμε βοήθεια μέσα στα αίματα. Μετά με έπιασε ταχυκαρδία».

Το ΚΤΕΛ βρισκόταν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, όταν προσέκρουσε σε διαχωριστική νησίδα και στη συνέχεια σε φράχτη επιχείρησης μηχανημάτων. Εκτελούσε το δρομολόγιο του ΟΑΣΘ 89Β, Ακροπόταμος – ΚΤΕΛ Μακεδονία, εξετράπη της πορείας του για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και προσέκρουσε σε διαχωριστική νησίδα. Στο λεωφορείο επέβαιναν 25 άτομα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα και τα εννέα μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ τρεις στο «Άγιος Παύλος». Οι τραυματίες αφού υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις αποχώρησαν.

Το ευτύχημα είναι ότι την ώρα που το λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα ο δρόμος ήταν άδειος καθώς ήταν κόκκινο το φανάρι Αγχιάλου με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα και έτσι αποφεύχθηκε σίγουρη τραγωδία αφού πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο.