Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δασμοί: Για όλα τα σενάρια προετοιμάζεται ο Καναδάς



Για όλα τα σενάρια στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ προετοιμάζεται ο Καναδάς, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί τον πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, ότι οι επικρίσεις του θα στοιχίσουν «ακριβά» στον βόρειο γείτονα.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» σχολίασε, χαρακτηριστικά, καναδική πηγή, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου για νέους δασμούς στους τομείς των γαλακτοκομικών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.  

«Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να εφαρμόσουν τους νέους δασμούς, η καναδική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι θα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο» πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την επίθεση στην καναδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σήμερα το πρωί, από τη Σιγκαπούρη και τη σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα πυρά προς την κυβέρνηση του Καναδά, επικαλούμενος το «μεγάλο εμπορικό έλλειμμα, το οποίο είναι άδικο για τους αγρότες» των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Τριντό άσκησε έντονη κριτική στην πρόσφατη απόφαση της Ουάσιγκτον για δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, επισημαίνοντας ότι «ήταν προσβλητικοί δεδομένης της ιστορίας των δύο χωρών».