Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δ. Σταμάτης: Υπαίτιοι για όσα γίνονται δεν είναι οι πρόσφυγες και οι τοπικές κοινωνίες αλλά η κυβέρνηση



Στην κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης.

«Αποδεικνύεται η μεγάλη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες άνοιξαν τις αγκαλιές τους και περιέθαλψαν πέρα και από τις δυνάμεις τους ακόμα, τους πρόσφυγες. Η πολιτική του κ. Τσίπρα και του δόγματος ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή για όλους, ήρθε με τον χρόνο και δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο, συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία που είχε αποδεχθεί, υποδεχθεί και περιθάλψει τους πρόσφυγες», επεσήμανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

 

«Όταν εμείς τους συγκεντρώναμε σε κάποιους χώρους μας κατηγορούσαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Στο μεταξύ οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, χάθηκαν χωρίς κανένα έλεγχο. Δεν είναι αναστατωμένη μόνο η κοινωνία στο Ωραιόκαστρο. Αλλά και στην Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Ο πραγματικός υπαίτιος που γίνονται όλα αυτά δεν είναι ούτε οι πρόσφυγες ούτε οι τοπικές κοινωνίες. Είναι η κυβέρνηση. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Ο κάθε πολίτης είναι φοβισμένος γιατί δεν υπάρχει το κράτος να του βγάλει τον φόβο», σχολίασε ο κ. Σταμάτης.

Μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά και Κώστα Κοντογεώργο, ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και το γηροκομείο Κομοτηνής, ενώ στην συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Σταμάτης εξέφρασε την άποψη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερείται πολιτικής νομιμοποίησης, ζητώντας ταυτόχρονα την επίσπευση των εκλογών, «ώστε να δοθεί τώρα μία λύση στο δράμα που περνά η χώρα».

Σε ό,τι αφορά στην προσεχή παρουσία του αρχηγού της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΔΕΘ, ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να επενδύσουμε στο ψέμα. Δεν μπορούμε να τάξουμε το ακατόρθωτο. Η μεγάλη δομική αλλαγή θα είναι η αλήθεια. Ο κόσμος απαιτεί από τους πολιτικούς να ακούσει την αλήθεια».

Ο ίδιος, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων των καναλιών υποστηρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα «κινείται άκρως αντιδημοκρατικά, με αυθαιρεσία και βαναυσότητα» και ότι «η διαπλοκή δυναμώνει όταν οι παίχτες είναι λίγοι».

Οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν ειδική αναφορά στην εικόνα των εργοστασίων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιλώντας «για το μεγάλο δράμα των κλειστών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν οι τράπεζες είναι κλειστές και η οικονομία βουλιάζει».