Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυτές οι χώρες της ΕΕ θέλουν να επιβάλουν «πιστοποιητικό εμβολιασμού»



Πρώτος εμφανίζεται  ο έλληνας πρωθυπουργός,  ο οποίος επιμένει συνεχώς για την έκδοση "προσωπικού πιστοποιητικού εμβολιασμού", το οποίο θα επιβληθεί σε όλη την ΕΕ.

 

Κανείς πλέον δεν θα αισθάνεται ασφαλής όταν 400 εκατομμύρια κατοίκων της ΕΕ θα έχουν σε τεράστιες βάσεις δεδομένων τα στοιχεία τους που θα τα διασφαλίζουν μη-εθνικοί οργανισμοί και κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο η άρνηση αυτού του "σφραγίσματος" δεν θα επιφέρει επιπτώσεις στον κοινωνικό, ατομικό και οικογενειακό βίο κάθε πολίτη.

Και το ζητά πάρα τις αρνητικές απόψεις που εκφράστηκαν(αλλά και που επιστήμονες αναφέρουν) και αφορούσαν κυρίως στην έλλειψη ικανών στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός προσφέρει την απαιτούμενη ανοσία σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Ιδιαίτερα, δε, αν περιορίζει τη μετάδοση και σε ποιο ποσοστό.

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα επιτρέπουν στους πολίτες να ταξιδεύουν στην Ευρώπη παρά την πανδημία του νέου κορωνοϊού θα είναι πιθανότατα διαθέσιμα πριν από το καλοκαίρι, ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης των 27 της ΕΕ.

«Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Η Κομισιόν, πρόσθεσε, θα χρειαστεί περίπου τρεις μήνες για να δημιουργήσει την τεχνική βάση για αυτά τα έγγραφα και αυτό σημαίνει ότι μια κολοσσιαία βάση υγειονομικών δεδομένων θα βρεθεί κάτω από την "ομπρέλα" της Κομισιόν με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια τους (καλή για τις μεγάλες κουβέντες αλλά όπως απέδειξε και στο ζήτημα των εμβολίων είναι πολύ "μικρή").

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε ενδιασμούς για τις νομικές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν.