Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 -

Αργολίδα: Ζημιά 170.000 ευρώ στη ΔΕΗ από πακιστανούς που ξήλωσαν 27 μετασχηματιστές2 Πακιστανοί ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας Άργους ως μέλη της σπείρας που είχε λεηλατήσει τουλάχιστον 27 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι συνεργάζονταν με τον 30χρονο ομοεθνή τους που είχε συλληφθεί στις 18 Απριλίου στο Άργος από αστυνομικούς της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Δ.Ι.ΑΣ.

Τότε, οι άλλοι δυο είχαν καταφέρει να διαφύγουν, αλλά αναγνωρίστηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης της σπείρας, που είχε καταστρέψει μετασχηματιστές στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μοναστηράκι και Νέο Ηραίο Αργολίδας. Οι Πακιστανοί δράστες είχαν κλέψει από αυτούς συνολικά 12 τόνους χαλκού, προκαλώντας στην Δ.Ε.Η. ζημιά ύψους 170.000 ευρώ!