Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Απολύθηκε από δήμο γιατί εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του



«Μάχη» για να επιστρέψει στην υπηρεσία του σε δήμο δίνει υπάλληλος που απολύθηκε μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 7 ετών γιατί εισέπραττε, επί εννέα χρόνια, τη σύνταξη της μητέρα του, η οποία είχε πεθάνει.

Ο δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε, από το 2004 έως το 2011, από τις συντάξεις χηρείας της μητέρας του 45.950 ευρώ, προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο.

Αρχικά, μετά τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου απολύθηκε.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ΄ εξακολούθηση καθώς δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του ότι τη σύνταξη εισέπραττε εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της ο οποίος στην συνέχεια απεβίωσε….

Η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως η υπόθεση δεν αφορά την υπηρεσία του αλλά είναι προσωπική.