Σάββατο 25 Μαΐου 2024 -

σύνταξηΑυτοί είναι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται αναδρομικά έως και 18.670 ευρώ

Περίπου 300.000 συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι που προέρχονται από 15 Tαμεία, θα λάβουν αναδρομικά ως και 18.670 ευρώ από την προσαύξηση των επιπλέον εισφορών που κατέβαλαν στην επικουρική ασφάλιση.Εύβοια: Του έταξε τη σύνταξη και του έκλεψε τις οικονομίες μιας ζωής

Ένας 75χρονος από το Μαντούδι της Ευβοίας είδε τις οικονομίες μιας ζωής να χάνονται μέσα σε μια στιγμή.ΕΦΚΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυτασφάλιση – Τι εισφορές θα πληρώνετε

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που καταφεύγουν την αυτασφάλιση στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να πληρώνουν κατά μόνας τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 

Ωστόσο, πέρα από τις προϋποθέσεις που θα χρειαστείτε πρέπει να μάθετε και το ανάλογο κόστος.

Συγκεκριμένα:

Πού μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτασφάλιση;Σε απελπιστική οικονομική κατάσταση η Νόρα Βαλσάμη – «Σκ… τα βγάζω πέρα, δεν έχω λεφτά, η σύνταξη είναι 500 ευρώ»

Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Νόρα Βαλσάμη, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς, όπως παραδέχτηκε η ίδια, ζει με μόλις 500 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη. Μάλιστα, τo σπίτι της Νόρας Βαλσάμη στη Ραφήνα σώθηκε από το «σφυρί».Σύνταξη στα 66 και αν: Ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει ότι αυξάνεται το όριο κατά 4 χρόνια!

Αυξάνεται κατά τέσσερα χρόνια το όριο συνταξιοδότησης -για πλήρη σύνταξη- για τους νέους εργαζόμενους, σύμφωνα με όσα την έκθεση του ΟΟΣΑ. 

Αυτό προκύπτει έπειτα από έκθεση του ΟΟΣΑ, λόγω της σύνδεσής του με το προσδόκιμο ζωής. Ειδικότερα, το όριο συνταξιοδότησης, αναμένεται να φτάσει στα 66 χρόνια από 62, που ισχύει σήμερα, με 40 χρόνια ασφάλισης.Πότε θα καταβληθεί η επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους

Ο ΕΦΚΑ από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβάλει τις αυξήσεις 3% στους συνταξιούχους, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, την επιταγή ακρίβειας και τις αυξήσεις που απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.