Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος



Ελεύθερος είναι από το απόγευμα της Πέμπτης (4/5) ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν αποφυλακίστηκε χθες Τετάρτη για γραφειοκρατικούς λόγος, πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού αφού πρώτα κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ που αφορά στην εξαγορά της καταδίκης του για το πόθεν έσχες άλλους 6 μήνες και στην προσαύξηση για τα δικαστικά έξοδα.

Χθες, η μη αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε την οργή της συζύγου του Βικυς Σταμάτη, η οποία είχε πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται. Κατά την έξοδό της, η κυρία Σταμάτη είχε δηλώσει ότι πως αν δεν αποφυλακιστεί χθες ο σύζυγός της, θα τα τινάξει όλα στον αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Πώς οδηγήθηκε στην αποφυλάκιση ο Τσοχατζόπουλος

Στις 5 Απριλίου το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά οριακή πλειοψηφία (3-2) την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε, ανερχόταν στα 200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία τελικά συγκέντρωσε από φίλους του ο πρώην υπουργός.