Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Από τις 19:08 είχε ενημερώσει το Λιμενικό για νεκρούς



Πλέον δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση το γεγονός ότι γνώριζε εξ'αρχής την ύπαρξη νεκρών από την φονική φωτιά στο Μάτι καθώς από τις 19:08 το απόγευμα της «μαύρης Δευτέρας», 4,5 ώρες δηλαδή, πριν την έναρξη της σύσκεψης στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι με την παρουσία του πρωθυπουργού, είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και το Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

Αυτό προκύπτει από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 της Δευτέρας ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

Δείτε το έγγραφο που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

(φωτογραφία Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)