Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

σοροι



Οι σοροί εννέα ανθρώπων ξεβράστηκαν στις νότιες ακτές της Τουρκίας – Πιθανότατα ήταν παράνομοι αλλοδαποί

Εννέα σοροί ανθρώπων ξεβράστηκαν σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας στις ακτές της νότιας Τουρκίας.

Η πλειονότητα των σορών μπορεί να είναι παράνομοι αλλοδαποί που χάθηκαν στη θάλασσα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις αρχές.



Σοροί δύο ανθρώπων εντοπίσθηκαν από σκάφος του Λιμενικού στους Λειψούς

Τις σορούς δύο ανδρών εντόπισε και περισυνέλεξε σήμερα το Λιμενικό από τη θαλάσσια περιοχή Μεγάλο Ασπρονήσι στους Λειψούς, στα Δωδεκάνησα.



Από τις 19:08 είχε ενημερώσει το Λιμενικό για νεκρούς

Πλέον δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση το γεγονός ότι γνώριζε εξ'αρχής την ύπαρξη νεκρών από την φονική φωτιά στο Μάτι καθώς από τις 19:08 το απόγευμα της «μαύρης Δευτέρας», 4,5 ώρες δηλαδή, πριν την έναρξη της σύσκεψης στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι με την παρουσία του πρωθυπουργού, είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήν



Απίστευτη αγωνία: 28 σάκοι με ευρήματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη

Στους 91 έφθασε η επίσημη λίστα των νεκρών. 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ 4 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ακόμη 28 σάκοι με σορούς ανθρώπων και η λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνει ακόμη 25 άτομα.



Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του Μάκη Βονικόπουλου και της Στέλλας Χριστοφίδου

Έσβησαν οι ελπίδες για ακόμα μία αγνοούμενη στο Μάτι, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τη «μαύρη» Δευτέρα με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Πρόκειται για την 60χρονη Στέλλα Χριστοφίδου, μόνιμη κάτοικο Ματιού, την οποία αναζητούσε η οικογένειά της, ενώ οι κόρες της είχαν κληθεί να δώσουν δείγμα DNA.



Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί της Ελένης Σαρίεβα και της Πόπης Σιαπκαρά

Συνεχίζονται τα οικογενειακά δράματα μετά τις φονικές πυρκαγιές. Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ακόμα αγνοούμενων γυναικών εκ των οποίων η μία ήταν μητέρα.

Η 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά η οποία είχε βρεθεί στο Μάτι μαζί με τον σύζυγό της και το τριών ετών παιδί τους,  ταυτοποιήθηκε ως νεκρή.