Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Απίστευτες προκλήσεις Παππά για Μακρόνησο ανάστατη η Βουλή... video



Νέο επεισόδιο που χαρακτηρίστηκε απειλή προς τους βουλευτές της Αριστεράς, προκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με αφορμή την υπουργική τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Μακρόνησο, προκειμένου να παραμείνει ένα αμιγώς ιστορικό μνημείο.
Ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε προκλητικά με διφορούμενο λόγο, αλλά σαφώς αντιληπτό από όλους, στην σχετική τροπολογία λέγοντας: «Κάτω τα χέρια από τη Μακρόνησο. Στην Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα. Ό,τι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία…».
Στις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αντελήφθησαν ότι όσα έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, τα έλεγε με αντίστροφο πνεύμα σχετικά με τον συμβολισμό της Μακρονήσου, από μνημείο δηλαδή βασανισμού σε μνημείο υπέρ των βασανιστών, ο Χρήστος Παππάς συνέχισε την πρόκληση λέγοντας και περιπαικτικά: «Μην αντιδράτε, το ίδιο λέω και εγώ με αυτό που είπε πριν από μένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος “κάτω τα χέρια από την Μακρόνησο” και εγώ λέω αυτό “κάτω τα χέρια από την Μακρόνησο” έχετε μάθει να αντιδράτε σε ό,τι λέμε, χωρίς να ακούτε. Εγώ συμφώνησα με τον κ. Συρμαλένιο…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, ζήτησε αμέσως τον λόγο και καταδίκασε τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως «είναι πρόκληση να απειλούνται ακόμα και μέσα εδώ οι δημοκράτες βουλευτές με νέα Μακρονήσια. Είναι ύβρης στην Δημοκρατία και πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πτέρυγες και από το προεδρείο..».
Ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι «η απειλή κατά βουλευτών αποδοκιμάζεται. Είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, από το βήμα της Βουλής, καταδίκασε σε έντονο τόνο και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, τις ανατριχιαστικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής λέγοντας «πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών ετοιμάζονται να ανοίξουν τη Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της ΧΑ έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος του για τους ανθρώπους που αγωνίζονται πώς να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή…».Η νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής αποδοκιμάστηκε και από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.