Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Απίστευτες δηλώσεις των Ιατροδικαστών: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο! (βίντεο)



Δηλώσεις έκαναν πριν από λίγο στο νεκροτομείο Αθηνών οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να κάνουν τις νεκροψίες στις σορούς των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του Helios».

Οι αιτίες θανάτου στους περισσότερους είναι είτε από απανθρακώσεις είτε από πνιγμό, όπως είπε ο προιστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Είπε ακόμα ότι γίνονται και οι διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων είτε με μακροσκοπικές μεθόδους είτε μέσω DNA. Πρόσθεσε ότι παίρνουν DNA από τους συγγενείς και τόνισε ότι μόλις γίνουν οι αναγνωρίσεις και μεσω αυτού του τρόπου θα παραδίδονται οι σοροί.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς είπε ότι «οι απανθρακώσεις είναι οι πιο πολλές περιπτώσεις και γι' αυτό η διαδικασία αναγνώρισης είναι και η πιο δύσκολη. Θα είμαστε εδώ μέρα και νύχτα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο». Είπε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά απανθρακώσεις. «Σε μερικές περιπώσεις είναι μόνο τμήματα ανθρωπόνου σώματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι να αποδοθούν στους συγγενείς οι σοροί που είναι αναγνωρίσιμοι.

Ο Ηλίας Μπογιόκας, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά δήλωσε ότι «Αυτή τη φορά όντως είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Όντως σε όγκο πρώτη φορά αλλά και σε συναίσθημα. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, είναι παιδιά, είναι τουρίστες. Υπάρχει μεγάλη αντίθεση στην διάθεση. Από την χαρά του καλοκαιριού και του σπιτιού και του εξοχικού περνάμε στην λύπη που ζούμε όλοι μας. Οι συγγενείς έχουν την αμέριστη συμπάθειά μας και τα συλλυπητήριά μας. θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Να κάνουν κι αυτοί λίγη υπομονή». Είπε ότι δεν επιτρέπουν στους συγγενείς να δουν τις σορούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν αντέχουμε εμείς. Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορείς να εξοικειωθείς με τον θάνατο. Να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι κάρβουνο και να έχεις κι εσύ μικρά παιδιά. Κάτι αντιστοιχο σαν κακώσεις και σαν κάψιμο είχα συναντήσει με το Helios. Όμως εκεί ήταν ένα αεροπλάνο που έπεσε. Είναι φρικτό το θέαμα».