Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί του ΠΕΔΥ



Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Πέμπτη 4 και αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή των πολυιατρείων και άλλων δομών του ΙΚΑ, απεργούν με τα εξής αιτήματα:

- Την υπεράσπιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ζητάμε την αναβάθμιση των ΚΥ με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων. Ζητάμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Κ.Υ.

- Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).

- Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων ΠΑΑ (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.

- Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.

- ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Καμία απόλυση συναδέλφων (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού).

- Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

- Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.

Όπως αναφέρουν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.