Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΠΕΔΥ



Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Πέμπτη 4 και αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή των πολυιατρείων και άλλων δομών του ΙΚΑ, απεργούν με τα εξής αιτήματα:



ΠΕΔΥ: Υποχρεωτική η παροχή υπηρεσιών με ή χωρίς ραντεβού

«Ανοίγουν» οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) σε όλους τους ασθενείς, ανεξάρτητα από το αν έχουν ραντεβού ή όχι. Υπεύθυνος για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, είτε με ραντεβού είτε χωρίς, είναι ο διευθυντής κάθε δομής, δηλαδή Κέντρου Υγείας ή ιατρείου του ΕΟΠΥΥ.
 



ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ: Έρχεται επαναπρόσληψη των απολυμένων και των γιατρών

Συζητήθηκε επίσης η πιθανή αλλαγή του Ειδικού Μισθολογίου των γιατρών ΠΑΑ-ΕΣΥ και η προσφυγή στο ΣτΕ από την ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ κατά του Νόμου 4368/2016 (άρθρα 39 & 40), που αφορά τις μεταθέσεις-αποσπάσεις, ενώ έγινε αναφορά και στην ένταξη του μισθολογίου ΕΣΥ των γιατρών ΠΑΑ με πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής.



Σε 24ωρη ετοιμότητα το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης για τις ανάγκες των προσφύγων

Με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ΠΕΔΥ στη Μυτιλήνη και την ενίσχυσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία που καταφθάνουν στο νησί.