Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα λόγω των θυελλωδών ανέμων



Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Κέρκυρα-Λευκίμη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε από το απόγευμα για το λιμάνι της Ραφήνας εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων και έτσι η εταιρεία Fast Ferries ανακοίνωσε, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το αποψινό δρομολόγιο του Fast Ferries Andros από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Ως εκ τούτου, δεν θα εκτελεστεί και το αυριανό δρομολόγιο από Μύκονο προς Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα. Με την προϋπόθεση ότι θα αρθεί το απαγορευτικό, θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο προς τα νησιά των Κυκλάδων αύριο Πέμπτη στις 17:30.

Η εταιρεία Golden Star δεν έχει βγάλει ακόμα δελτίο, αλλά πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί το αυριανό πρωινό δρομολόγιο του Super Ferry. Το πλοίο απέπλευσε σήμερα το απόγευμα στις 16:30 από Άνδρο για Ραφήνα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της απαγόρευσης απόπλου.