Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Απαγόρευση απόπλου



Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων! Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Λαύριο και Ραφήνα!

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και που φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ. Και από το λιμάνι του Πειραιά όμως τα μόνο δρομολόγια που εκτελούνται είναι αυτά με πλοία κλειστού τύπου για τον Αργοσαρωνικό.



Απαγόρευση απόπλου για το Aqua Blue από την Άνδρο - Ταλαιπωρία για 86 επιβάτες

Την ώρα που το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Άνδρο, το βράδυ της Πέμπτης (01.08.2019), το Aqua Blue προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής και στη συνέχεια, μετά τους χειρισμούς του πλοιάρχου, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμανιού.



Εντοπίστηκε ζημιά σε πλοίο στην Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση απόπλου

Σχετική ενημέρωση έλαβε το πρωί η Λιμενική αρχή από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.ΧΙΟΥ 448, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά, ότι έχει δημιουργηθεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε έξω από τον λιμένα Θεσσαλονίκης μεταφέροντας 08 επιβάτες, 70 Φ/Γ, 09 Ι.Χ. οχήματα και 01 Δ/Κ.



Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα λόγω των θυελλωδών ανέμων

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.



Απαγόρευση απόπλου για το καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» στη Θεσσαλονίκη

Στην απαγόρευση απόπλου του πλοίου «Άγιος Γεώργιος» Ν.Π. 8681 προχώρησαν χθες το μεσημέρι στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό.



Iσχυροί νοτιάδες "έδεσαν" τα πλοία σε Αργοσαρωνικό, Εύβοια, Καβάλα, Κέρκυρα

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των νότιων ανέμων που φθάνουν κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές τα 8 με 9 μποφόρ.