Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων του 2018



Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018, δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η ανακοίνωση των βάσεων, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Όπως και πέρυσι, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα το επιστημονικό πεδίο. Η πλειονότητα των τμημάτων - και ιδίως η πλειονότητα των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων - θα κινηθεί πτωτικά.

Αντιθέτως, τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, θα έχουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Κάτσικα, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος θα είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των τελευταίων χρόνων», σχολίασε.