Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

ΑΕΙ



Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση πρώτα υπονομεύει τα ΑΕΙ και κατόπιν τα “μεταρρυθμίζει”»

Η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αναφορικά με την «μεταρρύθμιση» που επιχειρεί στα ΑΕΙ.

«Εδώ έχουμε μία άκρως συντηρητική στροφή προς την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας» τόνισε χαρακτηριστικά.



Αντίθετη η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Την αντίθεσή τους με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στη συνεδρίασή της με αριθμό 6/13−12−2023 κατέληξε, ομόφωνα, στο παρακάτω ψήφισμα:



Μάσκες από νηπιαγωγεία έως ΑΕΙ - Πυρετώδεις προετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τις αρχές της χώρας και δεν θα μπορούσε να λείπει από τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας.



ΑΕΙ: Βγήκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών - Πότε ξεκινούν οι ενστάσεις

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών που είναι διαθέσιμα από σήμερα , μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Μετεγγραφών 2019.



Υπουργείο Παιδείας: Αναστέλει την έναρξη λειτουργίας 37 νέων ΑΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.



Με κάρτα η είσοδος των φοιτητών στα Πανεπιστήμια - Πώς θα φυλάσσονται οι σχολές

Προς αναζήτηση νέας μεθόδου για τη φύλαξη των ΑΕΙ αναζητά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», η κυβέρνηση ώστε να μπει φρένο στις καταλήψεις αλλά και στις βιαιοπραγίες εντός των πανεπιστημιακών χώρων.