Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Αντίστροφη μέτρηση για το Σκοπιανό: Νέα επικοινωνία Ζάεφ με Τσίπρα τις επόμενες ώρες



Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας χτύπησε τελικά το τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο σκοπιανό. 

Οι δύο πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας συνομίλησαν σε καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να συνομιλήσουν ξανά σήμερα  το πρωί. 

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και από το Μέγαρο Μαξίμου με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα (Δευτέρα) το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. 

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία αύριο (Τρίτη) το πρωί».

Η ανακοίνωση από τα Σκόπια

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τα γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος.

Όπως υπογραμμίζεται το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.

Ζάεφ: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

Μιλώντας αργά το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και απομένει να διευκρινισθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε αύριο με τον πρωθυπουργό Τσίπρα να ανακοινώσω την ευχάριστη είδηση».

«Πιστεύω ότι η αισιοδοξία μου για την επίλυση του θέματος του ονόματος θα υλοποιηθεί» συνέχισε ο κ. Ζάεφ.