Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αντιπολίτευση για τη φιέστα του Ζαππείου



Σήμερα η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μίλησαν εκ νέου για παραμύθια και για θεατρινισμούς.

Δένδιας:Παραμύθια του Αντερσεν

Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

«Όλα αυτό στο Ζάππειο ήταν μια φιέστα, βάλε τη γραβάτα βγάλε τη γραβάτα και λοιπά. Πώς γίνεται να λέτε το 2012 ότι η επιμήκυνση του χρέους είναι το σχοινί με το οποίο θα κρεμόμασταν και τώρα να έχει γίνει πηγή αναζωογόνησης του έθνους;» διερωτήθηκε.

Υπενθύμισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ «Αξίζει να φέρετε μια φορά εδώ το πρόγραμμα με το οποίο εκλεγήκατε το Σεπτέμβριο του 2015. Ηταν η δεύτερη σειρά των παραμυθιών του Άντερσεν, άλλα παραμύθια στην Θεσσαλονίκη, αλλά παραμύθια το φθινόπωρο. Να μη μένουν οι εντυπώσεις εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σοβαρό, κόμμα που πηγαίνει στο Ζάππειο όταν έχει κάτι το σοβαρό να ανακοινώσει» τόνισε.

Λοβέρδος: Θεατρινισμοί Τσίπρα, είναι το πολιτικό σας τέλος

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της δημοκρατική συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για παραμύθι και μύθο περί του τέλους της μνημονιακής εποχής και της καθαρής εξόδου.

«Για τους θεατρινισμούς του Πρωθυπουργού στο Ζάππειο, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε, για να παραφράσω την έκφραση ενός Άγγλου πολιτικού, «Το τίποτε με ό,τι και αν ενδυθεί ή επενδυθεί πάλι τίποτε είναι». Και αυτό το αντιλαμβάνονται πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες. Και για να αναφερθώ και πάλι στην ίδια πηγή, αυτή η παρωδία δεν είναι το τέλος της αρχής ούτε η αρχή του τέλους. Πρόκειται γι’ αυτό καθαυτό το πολιτικό σας τέλος».

Δραγασάκης: Πάμε Ζάππειο όταν έχουμε κάτι να πούμε

Στην κριτική της αντιπολίτευσης απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης: «Εμείς πάμε στο Ζάππειο όταν έχουμε κάτι να πούμε. Ένα αποτέλεσμα να επιδείξουμε και μια επιτυχία να προβάλουμε κι όχι για να δώσουμε υποσχέσεις.»

Ακόμη ο κ, Δραγασάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευθεί η χώρα τα πλεονάσματα 2,2% μετά το 2022 εφόσον η χώρα ορθοποδήσει.