Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αντιπολιτευση



Εκλογικός νόμος: Πυρά από την αντιπολίτευση για την ενισχυμένη αναλογική

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις έντονες αντιθέσεις τους στο κατατεθέν νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο.



Η αντιπολίτευση για Σακελλαροπούλου: Θετικά σκέφτεται το ΚΙΝΑΛ - «Όχι» από Βελόπουλο - Θα συνεδριάσουν τα όργανα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κινητικότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο της ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Βουλή: Ισχυρός στο νέο σκηνικό ο Κυρ. Μητσοτάκης - Ούτε μια ημέρα «ανοχής» η στάση της αντιπολίτευσης

Τα βασικά στοιχεία που αναμένεται να χαρακτηρίσουν την νέα πολιτική περίοδο, η οποία άνοιξε με το αποτέλεσμα της κάλπης του Ιουλίου, αναδείχθηκαν κιόλας κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Κυρ.



Η Τουρκική αντιπολίτευση ζητά ακύρωση και των προεδρικών εκλογών

Τεταμένο είναι το κλίμα στην πολιτική σκηνή στην Τουρκία μετά την απόφαση για επανάληψη των δημαρχιακών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.



Η Μέι ζητά αναβολή και την βοήθεια της αντιπολίτευσης για κάποια λύση

Νέα αναβολή στο Brexit προτίθεται να ζητήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια, επτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων

To Πρωτοδικείο Σκοπίων διέταξε την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, περιλαμβανομένων των κεντρικών του γραφείων στα Σκόπια.