Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αναβάλλεται για τις 23 Οκτωβρίου η αυριανή πανδικαστική συγκέντρωση



Με απόφαση όλων των δικαστικών ενώσεων αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο πανδικαστική συγκέντρωση που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, με αντικείμενο τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.

Η αναβολή της πανδικαστικής συγκέντρωσης αποφασίστηκε λόγω της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου και συνδικαλιστή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η απόφαση για αναβολή της συγκέντρωσης υπήρξε κοινή από όλες τις δικαστικές ενώσεις που μετείχαν στη διοργάνωση της και σε ένδειξη πένθους και οδύνης για την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος για δεκαετίες ασκούσε το δικηγορικό επάγγελμα, μαχόμενος για τα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης. Η πανδικαστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 23 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Eνός λεπτού σιγή στο ΣτΕ

Ενός λεπτου σιγή προς τιμή της μνημης του Μιχάλη Ζαφερόπουλου τηρηθηκε, άλλωστε, σήμερα κατα την εναρξη της συνεδρίασης της μείζονος ολομέλειας του ΣτΕ. Κατα την έναρξη της διαδικασίας, ο προεδρος Νικ. Σακελλαρίου ανέφερε:

«Το ΣτΕ συνεδριάζων εν ολομελεία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών, και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειρόπουλου, συγχρόνως δε τη συμπαράσταση του στο δικηγορικό σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του Κράτους - Δικαίου και τηρεί, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος, ενός λεπτού σιγή».

Σήμερα επρόκειτο να συζητηθούν 4 υποθέσεις για το νέο ασφαλιστικό νόμο που είχαν αναβληθεί την περασμένη Παρασκευή. Λόγω όμως της 7ημερης αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκαν για την 1η Νοεμβρίου.