Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αιχμές Τσίπρα προς Γεννηματά για "δείπνα με γάτες Ιμαλαΐων"



Νέα κόντρα ξεκίνησε στη Βουλή με πρωταγωνιστές τη Φώφη Γεννηματά και τον Πρωθυπουργό.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της επκεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τα «ορφανά Τσοχατζόπουλου», που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην περίοδο Σημίτη.

«Αφήνετε υπονοούμενα για συνενόχους στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί. Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα, γιατί αν δεν το κάνετε είστε κοινοί συκοφάντες. Δεν συκοφαντείτε το ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων και χιλιάδες αγωνιστές, μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έβλεπαν τα ιδανικά και τα συνάντησαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε αόριστα και να θίγετε υπολήψεις. Σας προκαλώ να μην ρίχνετε λάσπη και να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις» είπε απαντώντας στα «ορφανά του Ακη» ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το οξύμωρο είναι να μιλάτε για "ορφανά Τσοχατζόπουλου" όταν είστε τα αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών επιλογών της περιόδου του Τσοχατζόπουλου. Όταν έγιναν αυτά τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της μίζας, της Siemens, των Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Παπαντωνίου. Άλλος ήταν πρωθυπουργός και είναι στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα – χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Σημίτη – επικαλέστηκε πληροφορίες ότι διοργανώνει δείπνα για να «φάνε» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Οργανώνει και δείπνα με βασικό μενού την ίδια. Δεν ξέρω αν σ' αυτά συμμετέχουν και... γάτες Ιμαλαΐων ακούω ότι μετέχουν και γάτες Ιμαλαΐων» είπε ο Πρωθυπουργός. Υποστήριξε δε ότι «τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων Σημίτη που θα σας κυνηγάνε πολιτικά».

Απαντώντας στην δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά είπε πως δεν παίρνει τίποτε πίσω από όσα είπε για τους «γλείφτες» που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό τόνισε: «Οσο για τις πληροφορίες σας για δείπνα με γάτες Ιμαλαΐων, επειδή τις πληροφορίες τις έχετε από τις παρακρατικές σας διασυνδέσεις ελάτε να μας πείτε τι γνωρίζετε με ονόματα και διευθύνσεις. Αλλιώς ο μόνος συκοφάντης θα είστε εσείς».