Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αγωνία στην Πάτρα: Σταθερή η κατάσταση του 6χρονου που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ – Την Τρίτη θα επιχειρήσουν οι γιατροί να τον «ξυπνήσουν»



Συγκρατημένη αισιοδοξία, εκφράζουν οι γιατροί, για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι, ενώ παρακολουθούσε αγώνα καρτ, στην Πάτρα.

Το παιδί δεν έχει εμφανίσει αιμάτωμα στο κεφάλι και αυτό δίνει ελπίδες στους γιατρούς, ωστόσο τονίζουν ότι και το επόμενο 24ωρο θεωρείται κρίσιμο.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε αύριο Τρίτη, θα επιχειρηθεί να βγάλουν από το κώμα το παιδί ώστε να ελέγξουν και τις υπόλοιπες λειτουργίες του, σύμφωνα με το tempo24.news.

Οι γονείς του 6χρονου, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, αγωνιώντας για το παιδί τους, που διασωληνωμένο δίνει τη μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο πατέρας του, μιλώντας στο thebest, πριν δει το βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα σημείωσε: «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα.. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

 

 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη,  το παιδί «είχε μια σταθερή νύχτα».

»»Βρίσκεται σε βαθιά καταστολή. Ελπίζω, πρέπει να τα καταφέρουμε, είμαστε όλοι κοντά στον Φώτη και στην οικογένεια του. Ο Φώτης τώρα μας χρειάζεται», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, στο pelop.gr.

Το παιδί την ώρα που παρακολουθούσε τους αγώνες,  καταπλακώθηκε από ένα όχημα, το οποίο εκτοξεύτηκε από την πίστα, χτύπησε στα κάγκελα και μετά σε μία κολώνα.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του και η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, στην οδό Μαιζώνος δύο καρτ συγκρούστηκαν. Το ένα εκτοξεύτηκε, χτύπησε στα κάγκελα και μετά στην κολώνα και τραυμάτισε το παιδί.

Δείτε το βίντεο:

 

Η μαρτυρία του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, διευθυντή γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, συγκλονίζει:

«Λίγο μετά τις 11 το πρωί απολάμβανα και εγώ τους αγώνες. Κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μου τέσσερα καρτ. Ξαφνικά ένα από αυτά τα 4 βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά. Έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω», δήλωσε ο κ. Δημητρόπουλος, στο MEGA.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

«Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα, το βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές», πρόσθεσε.

 

Σε ανάρτησή το στο Facebook, εξάλλου ο κ. Δημητρόπουλος περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν την στιγμή που το καρτ, εκτοξεύεται και χτυπά τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

«Και ξάφνου, ακούς το γ@μημενο μπαμ, σιμά σου, τα κάγκελα δίπλα σου, να ανοίγουν, τα προστατευτικά πλαστικά να σπάνε… Μέσα από τους καπνούς, την σκόνη, που βγαίνουν, ξεχνάς την κούραση, το ξενύχτι, και σκέφτεσαι ότι είσαι γιατρός… Βλέπεις ένα παλικαράκι, στα χέρια κάποιων, μπροστά σου λιπόθυμο, το κεφαλάκι γερμένο πίσω, να το τρέχουν να φωνάζουν «βοήθεια το παιδί το παιδί, βοήθεια…» Είμαι γιατρός πρέπει να βοηθήσω.. Έτρεξα… Χυμένοι καφέδες, στο διάβα, τραπέζια πεσμένα, πλαστικά σπασμένα, στραπατσαρισμένα κάγκελα, στο διάβα μου… Δεν με σταματούν, απλά φωνάζω είμαι γιατρός ρε παιδιά, να βοηθήσω… Μου γλιστρά η σαγιονάρα, ακόμα την ψάχνω, δεν σταμάτησα.. Μονοσάνταλος ζητάω από το προσωπικό ασφαλείας, να μου ανοίξει, το διαχωριστικό ασφαλείας, να βοηθήσω… Το έκαναν άμεσα… Δύο τρεις Ερυθροσταυρίτες, πάνω από το ξαπλωμένο στο μάρμαρο της Πλ. Γεωργίου, κορμάκι του Μικρού Φώτη…

Γονάτισα.. Οξυγόνο παιδιά…. Οξυγόνο γρήγορα.. Κολάρο στον αυχένα τώρα… Πιάνω το χεράκι του, το αφήνω, και πέφτει χωρίς τόνο… Κοιτάζω τις κόρες του, βυθισμένες….με το ένα χέρι την Αmbu, και το άλλο στο προσωπάκι, που δεν αντιδρά….»

 

 

Για τον τραυματισμό του παιδιού, συνελήφθησαν πέντε άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, από την αστυνομία για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του συμβάντος, διερευνάται αν είχαν ληφθεί και αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται σε ανάλογες διοργανώσεις.

Για το ατύχημα οι διοργανωτές του PICK Patras εξέδωσαν ανακοίνωση για την οριστική διακοπή των αγώνων καρτ.