Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 -

17χρονος μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένο καλώδιο μέσα στο σχολείο Παραλίγο αποφεύχθηκε τραγωδία σε Λύκειο της Πάτρας, όταν σε  διάλειμμα ένας 17χρονος μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία ακουμπώντας «γυμνό» καλώδιο ρεύματος που είχε βγεί από  εντοιχισμένο κουτί.

 
Η επαφή με το χέρι του μαθητή ήταν αρκετή για να προκληθεί ηλεκτροπληξία. Ευτυχώς ο μαθητής το αντιλήφθηκε εγκαίρως και απομάκρυνθηκε από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Διενεργείται έρευνα και έλεγχος στο σχολείο για να εξακριβωθεί για ποιον λόγο το καλώδιο εξείχε από την θέση του και ποιος ευθύνεται για την αβλεψία.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική. Κινδυνεύουν τα παιδιά των Ελλήνων  ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα έννομης τάξης (με πιο πρόσφατο το αιματηρό περιστατικό με τον δεκαεννιάχρονο Γεωργιανό) ενώ την ίδια στιγμή οι σχολικές υποδομές καταρρέουν.