Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι: Το ρήγμα δεν είναι αθώο



Ο σεισμός ο οποίος σημειώθηκε στον Κορινθιακό είχε μέγεθος 4,6 ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αθήνα και αναστάτωσε τους κατοίκους σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο τα ξημερώματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ «η περιοχή δεν είναι αθώα και έδωσε στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς», ενώ ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν ο κύριος.

«Ο σεισμός εκδηλώθηκε στον ανατολικό Κορινθιακό σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή από πλευράς σεισμικότητας. Από εκεί προέρχονται μεγάλοι σεισμοί. Η περιοχή δεν είναι αθώα. Κοντά είναι και οι Αλκυονίδες και όλα τα μεγάλα τεκτονικά γεγονότα στην περιοχή. Αυτό δε σημαίνει ότι ακολουθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός, αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να είμαστε πιο σίγουροι» είπε.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.