Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 13. Ιουλίου 2020

5 χρόνια μετά τη φρίκη της Πάρου η Μυρτώ και πάλι σπίτι τηςΠέντε χρόνια τραβάει τον δικό της Γολγοθά η Μυρτώ της Πάρου. Μόλις πριν λίγο καιρό κατάφερε να επιστρέψει στην Αθήνα και στο σπίτι της.

Το άτυχο κορίτσι είχε κακοποιηθεί το 2012 στη Νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου και νοσηλευόταν όλα αυτά τα χρόνια στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας στη Λάρισα.

Τα μάτια της μετά την επιστροφή της λάμπουν από χαρά, όπως αποκάλυψε η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου στην κάμερα του ΑΝΤ1. Η ίδια καταγγέλλει και την απουσία του κράτους στις δύσκολες ώρες που πέρασε μαζί με την κόρη της.

"Από το κράτος δεν είχα απολύτως τίποτα. Απολύτως τίποτα! Και ένα μηχάνημα οξυγόνου που είχαμε ζητήσει με αίτηση, πρωτόκολλα, και όλα αυτά. Από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα να φανταστείτε δεν έχουμε λάβει ούτε μια απάντηση, έστω αρνητική. Απολύτως τίποτα. Κυριολεκτώ" τονίζει.

"Όπως σας είπα, ήμουν τυχερή σε όλο αυτό που μου έτυχε γιατί υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που θέλησαν και βρέθηκαν να με βοηθήσουν. Διαφορετικά θα μέναμε στο κέντρο αποκατάστασης" αναφέρει. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν καταλαβαίνει από τα μάτια της Μυρτούς αν είναι ευχαριστημένη που γύρισε στην Αθήνα, η μητέρα της απαντάει: "Σίγουρα, ναι. Σαφέστατα! Είμαστε σε ένα ωραίο περιβάλλον που μας προσφέρθηκε με πολύ βοήθεια, γιατί δεν είναι μόνο αυτό"

"Προσπαθώ να μην σκέφτομαι το μέλλον. Έχω μάθει να σκέφτομαι το παρόν" λέει ο φύλακας άγγελος της Μυρτούς. Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε.