Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αυπνια



Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ο ανήσυχος ύπνος το βράδυ στα 30 και στα 40 σας μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ο ανήσυχος ύπνος στη λειτουργία του εγκεφάλου, ακόμα κι όταν παρατηρείται σε νεαρούς ενήλικες, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Σε μεγάλη μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι ξυπνούν τακτικά τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης και σκέψης μία δεκαετία αργότερα.



Οι παράγοντες που φέρνουν αϋπνία - Πολλαπλές οι αιτίες σύμφωνα με την ιατρική του ύπνου

Γνωρίζατε πως σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία της Ιατρικής του Ύπνου, περίπου το 35% των ενηλίκων υποφέρουν από συμπτώματα αϋπνίας, το 20% από βραχυπρόθεσμη αϋπνία και 10% από χρόνια αϋπνία;

Οι αιτίες είναι πολλές και διαφορετικές και σε αυτές συγκαταλέγονται οι απώλειες αγαπημένων προσώπων, τα προβλήματα στη σχέση, το εργασιακό στρες, οι ασθένεις ή ο πόνος. 



Αυτοί που υποφέρουν από αϋπνία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα

Οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση στα προβλήματα ύπνου κινδυνεύουν περισσότερο από εγκεφαλικό, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια, αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα, την οποία επικαλείται η Guardian.



Ο κανόνας 4‑7‑8 θα λύσει τα προβλήματα ύπνου σας

Τα προβλήματα ύπνου στις σύγχρονες κοινωνίες είναι το Νο1 πρόβλημα των κατοίκων του δυτικού κόσμου. Με τον μέσο όρο ύπνου να έχει πέσει κάτω από τις 6 ώρες κρίνεται αναγκαίο από την ιατρική κοινότητα να μελετηθούν τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν.



Παράδοξος τρόπος για να καταπολεμήσετε την αϋπνία - Μείνετε ξύπνιοι [φωτο]

Αν είστε από εκείνους που το βράδυ προσπαθείτε να κοιμηθείτε και ο ύπνος δεν σας «πιάνει» ο ψυχολόγος Arash Emamzadeh έχει να σας προτείνει μια παράδοξη λύση.

Οχι, δεν σας λέει τα κλασσικά να μετρήσετε προβατάκια ή να πιείτε χαμομήλι για να χαλαρώσετε. Αυτό που συμβουλεύει είναι να προσπαθήσετε όσο πιο σκληρά μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι.



Έρευνα: Η αϋπνία είναι εν μέρει κληρονομική

Η αϋπνία έχει εν μέρει κληρονομική βάση, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική γενετική έρευνα. Οι επιστήμονες εντόπισαν συγκεκριμένα γονίδια που μπορεί να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη διαταραχών του ύπνου και τα οποία είναι δυνατό να κληροδοτηθούν στους απογόνους.