Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Βόμβα» Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ



Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ατομικά λάθη των παικτών της ΑΕΚ και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έφυγε θριαμβεύτρια 2-1 από το ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Super League και κλείνει το 2015 στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι Τριποτσέρης (62΄), Ντομοβτσίσκι (70΄) ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει στην ΑΕΚ ο Γιόχανσον (16΄).

Χατ-τρικ πέτυχε ο Σουηδός, αλλά μόνο ένα γκολ μέτρησε. Αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκάλο. Ακυρώθηκε εσφαλμένα ακόμα μια κεφαλιά-γκολ στο 45΄, ενώ στο β΄ ημίχρονο (60΄) υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. 

Η ΑΕΚ ήταν καλή, είχε υπό τον έλεγχό της το ματς και αναζητούσε με ηρεμία και σύνεση το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το ματς. Επεσε όμως πάνω στον εκπληκτικό, Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι επεμβάσεις του 22 χρονου τερματοφύλακα, όμως, δεν θα είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο αν δεν έβγαζαν μόνοι τους τα... μάτια τους οι παίκτες της ΑΕΚ.

Στο 62΄ ο Ανέστης πραγματοποίησε έξοδο επίπεδου.... σχολικού πρωταθλήματος σε μπαλιά «καμινάδα» του Ουόν. Εχασε τη μπάλα και ο Τριποτσέρης ισοφάρισε, σκοράροντας μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη Super League και για πρώτη μετά από 6,5 χρόνια (τελευταία στις 8 Μαρτίου 2009 στο ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-2).

Ενα λάθος δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Δύο, όμως, σε διάστημα μικρότερο των δέκα λεπτών,καθιστούν την ΑΕΚ άξια της τύχης της. Στο 70΄ ο Κολοβέτσιος από την πολλή... αυτοπεποίθηση έχασε τη μπάλα από τον Μάντζιο έεξω από την περιοχή, ο αρχηγός του Λεβαδειακού «χόρεψε» τον Αρθο και σέρβιρε »γκολ στο πιάτο» στον Ντομοβτσίσκι ο οποίος έγραψε το 1-2. Η ΑΕΚ φεύγει ηττημένη από τον Λεβαδειακό στο γήπεδό της για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν του υποβιβασμού (0-1 με σκόρερ τον Ναπολεόνι).

Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας), πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των ρέφερι που έχουν προκαλέσει... απορία με τις αποφάσεις τους στη φετινή σεζόν. Ουδείς κατάλαβε για ποιον λόγο ακύρωσε γκολ του Γιόχανσον στο 45΄ (μάλλον ως επιθετικό φάουλ), ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στο 13΄ όταν ο Κολοβέτσιος τράβηξε τη φανέλα του Μίνγκα.

Κίτρινες: Αρθο - Στάθης, Ντομοβτσίσκι, Νικολάου, Μουλόπουλος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): 
Ανέστης. Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ (85΄ Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71΄ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71΄ Βάργκας), Τζεμπούρ, Αραβίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος):
 Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Νικολάου (87΄ Καψάσκης), Στάθης, Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73΄ Γιάχιτς), Μ ίνγκα (46΄ Παππάς), Μάντζιος

* Με δύο λεπτά καθυστέρησης ξεκίνησε το ματς, καθώς ο διαιτητής ζήτησε να κατεβεί πανό που αναρτήθηκε στην κεντρική κερκίδα, με υβριστικό περιεχόμενο για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού.

Σε αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-0
Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Καλλονή-Ολυμπιακός 0-2
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0
Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 45
2. ΑΕΚ 27
3. ΠΑΟΚ 26
4. Παναθηναϊκός 25
5. Πανιώνιος 23
6. Λεβαδειακός 22
7. Αστέρας Τρίπολης 21
8. ΠΑΣ Γιάννινα 18
. Πλατανιάς 18
. Ηρακλής 18
. Βέροια 18
12. Ξάνθη 17
13. Ατρόμητος 16
. Παναιτωλικός 16
15. Πανθρακικός 11
16. Καλλονή 7

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.