Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Τένις: Στα ημιτελικά του Miami Open ο Τζόκοβιτς, στον τελικό η Κουζνέτσοβα



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πηγαίνει «τρένο» και φέτος, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου να προκρίνεται για έβδομη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Miami Open, το περίφημο τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000 με χρηματικά έπαθλα 6.134.605 δολαρίων.

Ο νούμερο ένα στον πλανήτη, ο οποίος έχει ήδη θριαμβεύσει στη Φλόριντα πέντε φορές και είναι έτοιμος για το απόλυτο ρεκόρ των τουρνουά αυτής της σειράς, καθώς αυτή τη στιγμή έχει όσα τρόπαια και ο Ράφα Ναδάλ (27), νίκησε εύκολα με 6-3, 6-3 τον Τόμας Μπέρντιχ.

 

Ο Τσέχος μετρά πλέον 23 ήττες σε 25 αγώνες απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφάν, που με τη σειρά του απέκλεισε τον Ζιλ Σιμόν με 3-6, 6-2, 6-1.

Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα προκρίθηκε στον τελικό του απλού Γυναικών, 10 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Miami Open και θα έχει άλλη μια ευκαιρία να κρατήσει το τρόπαιο, ούσα 30 ετών πλέον, μετά τη νίκη με 7-5, 6-3 επί της Τιμέα Μπαζίνσκι στον πρώτο ημιτελικό. 

Αντίπαλή της θα είναι μία εκ των Βικτόρια Αζαρένκα, Αντζέλικα Κέρμπερ, οι οποίες προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, με τη «Βίκα» (Αζαρένκα) να επανέρχεται στην κορυφαία πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είχε εκκινήσει στη σεζόν από την 22η θέση.

Η αθλήτρια από τη Λευκορωσία νίκησε στα προημιτελικά με 6-4, 6-2 σε μία ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού τη Γιοχάνα Κόντα από τη Βρετανία και στα ημιτελικά θα παίξει με τη Γερμανίδα, η οποία επιβλήθηκε επίσης με 2-0 (6-3, 6-2) της 21χρονης Αμερικανίδας Μάντισον Κις.