Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Super League: Μεγάλη επιτυχία για την πρώτη ημερίδα της EPFL στην Αθήνα



Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η πρώτη ημερίδα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών «EPFL Legal Network», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Super League, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Λιγκών, συλλόγων και θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Στην ημερίδα, η οποία αποτελεί την πρώτη με αντικείμενο το νομικό πλαίσιο των μεταγραφών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν διάφορες παράμετροι που καθορίζουν τις μεταγραφές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο οι σύλλογοι κάθε χώρας καλούνται να υλοποιήσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό τους.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γιώργος Στράτος, επισήμανε ότι «η Super League, σε συνεργασία με την EPFL, στοχεύει στην άρτια ενημέρωση όλων των φορέων και η 1η ημερίδα "EPFL Legal Network" είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε ένα κλίμα διεθνών επαφών, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και εξωστρέφειας, στοιχεία που μόνο όφελος μπορούν να αποφέρουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο γενικός γραμματέας της EPFL, Τζορτζ Πρανγκλ, σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό που βρέθηκαν στην Αθήνα τόσοι έγκριτοι νομικοί και εκπρόσωποι συλλόγων, Λιγκών από όλη την Ευρώπη, αλλά και στελέχη της FIFA και της UEFA. Το μεταγραφικό τοπίο αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μέσα από την εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα μοιραστήκαμε ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς».

Στη διάρκεια της ημερίδας ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης, Μιγκέλ Μαρία Γκαρθία Κάμπα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών στην Ισπανία, ο γενικός γραμματέας της Ίντερ Μασιμο Κοζεντίνο ανέλυσε το θεσμικό πλαίσιο της Ιταλίας και ο επικεφαλής αγωνιστικού της Premier League, Μαρκ Ανέτ, διευκρίνισε τα ζητήματα που προκύπτουν στους αγγλικούς συλλόγους, μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο μεταγραφών.

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Γκάουντενζ Κόπριο, αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαδικασία έκδοσης προσωρινών δελτίων ποδοσφαιριστών. Επίσης, συζητήθηκε το νομικό πλαίσιο μεταγραφής ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και η θέση της FIFA αλλά και της EPFL για το νομικό καθεστώς που τις διέπει.