Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Τρία στα τρία η Εθνική, 2-0 την Εσθονία



Την τρίτη σερί νίκη της σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 πέτυχε απόψε στο Ταλίν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Με τα γκολ των Τοροσίδη και Σταφυλλίδη η «γαλανόλευκη» νίκησε 2-0 την Εσθονία και παρέμεινε στην κορυφή του 8ου ομίλου με το Βέλγιο, που διέλυσε εκτός έδρας το Γιβραλτάρ.

Χωρίς να εντυπωσιάσει σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε, ήταν ξανά ουσιαστική και παρά τις ατυχίες που βρήκε μπροστά της έφυγε με το πολύτιμο «τρίποντο» από την χώρα της Βαλτικής και, πλέον, στρέφει το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ντέρμπι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη τον ερχόμενο μήνα στο Καραϊσκάκη. 

Όση τύχη είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, άλλη τόση ατυχία βρήκε στη συνέχεια της αναμέτρησης. Με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού η «γαλανόλευκη» κατάφερε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη μετά το κόρνερ του Μάνταλου.
 

Στα επόμενα 17 λεπτά, όμως, ο Μίχαελ Σκίμπε αναγκάστηκε να προβεί σε δύο αλλαγές. Η πρώτη στο 7΄ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι και να δίνει την θέση του στον Ταχτσίδη και η δεύτερη στο 18΄ με το σκόρερ της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη να κατευθύνεται στον πάγκο λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Η είσοδος των Ταχτσίδη και Οικονόμου επέφερε όπως ήταν λογικό αναγκαστικές εσωτερικές αλλαγές στο σχήμα της εθνικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή που υπήρχε στα πρώτα λεπτά και να επέλθει εκνευρισμός που διέκρινε κανείς στις αντιδράσεις των διεθνών μέσα στο γήπεδο.

Η Εσθονία βρήκε την ευκαιρία να πιέσει αρκετά την ελληνική άμυνα, χωρίς ωστόσο, να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία για γκολ, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρο το τέλος του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, πίεσαν και πάλι την ελληνική άμυνα, αλλά ο Καρνέζης δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα πόδια των Εσθονών «κόπηκαν» στο 61΄. Η Ελλάδα κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Σταφυλλίδης με εξαιρετικό τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0), «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το «τρίποντο».

Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι διεθνείς βρήκαν περισσότερους κενούς διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και στο 79΄ είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, αλλά το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ακσάλου και στο «ριμπάουντ» ο Καρέλης απέτυχε να πλασάρει σωστά.