Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Περίμεναν 8 χρόνια για το μετάλλιο οι Καγιαλής και Μάντης στην ιστιοπλοϊα



Στον αγώνα των τελευταίων 8 ετών αναφέρθηκε ο Παύλος Καγιαλής, ο οποίος μαζί με τον Παναγιώρη Μάντη πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ιστιοπλοΐα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Αρκετά κουρασμένοι αλλά και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι Καγιαλής-Μάντης διευκρίνισαν ότι η τακτική τους ήταν σχεδιασμένη για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο όμως και μόνο το γεγονός ότι ανέβηκαν στο βάθρο, κρίνει επιτυχημένα την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην ΕΡΤ μετά το φινάλε του αγώνα

Παύλος Καγιαλής: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η τακτική μας ήταν για να πάρουμε το χρυσό. Είδαμε ότι δε μπορούσαμε να φτάσουμε τους Κροάτες και επικεντρωθήκαμε στους Αυστραλούς. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μην ξεχνάμε ότι ο Αυστραλός είναι χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής. Είμαστε δίδυμο οκτώ χρόνια, πριν από αυτό παλεύαμε μαζί ως αντίπαλοι για τους Ολυμπιακούς. Είναι δηλαδή 12 χρόνια. Ο επιμένων όμως νικά. Όταν είχαμε χάσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου είχαμε πει ότι θα σταματούσαμε. Δεν το κάναμε όμως. Είχαμε πεισμώσει.»

Παναγιώτης Μάντης:«Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Είμαστε περήφανοι. Έχουμε λείψει πολύ από τα σπίτια μας. Οι δικοί μας άνθρωποι το ξέρουν αυτό. Βρεθήκαμε να διεκδικούμε το ασημένιο και το παλέψαμε μέχρι την τελευταία σημαδούρα όπου δεν τα καταφέραμε.Στόχος μας ήταν το μετάλλιο. Τα τελευταία χρόνια αφήσαμε αγώνες για να είμαστε εδώ. Είχαμε κάνει δεύτερο σπίτι μας το Ρίο για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Είμαστε αγαπημένοι και πάμε τη βάρκα μας μπροστά.